woensdag 13 november 2013

Stoofpeertjes




















Ingrediënten:
  • 1 kg stoofpeertjes
  • 1 klein flesje rode wijn
  • Water
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 10 zwarte peperkorrels
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 50 gram bruine basterdsuiker

Bereiding:
Schil de peertjes. Laat de steeltjes eraan zitten óf snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Zet de peertjes rechtop in een pan óf doe de partjes in een pan. Giet de wijn bij de peertjes en vul aan met water totdat de peertjes onder staan.
Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de steranijs, de gemalen kardemom en de suiker bij de peertjes. Doe het deksel op de pan en laat op een laag vuur aan de kook komen, dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Laat de peertjes nu nog 2½ uur op het laagste pitje staan. Na 2½ uur even controleren of de peertjes gaar zijn. Draai het vuur uit en laat ze met het deksel op de pan rustig afkoelen.
Je kan ze koud of warm eten. Lekker met aardappelpuree en draadjesvlees.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen